Skip navigation Menu

Geef om de EH op #GivingTuesday

Dit jaar valt #GivingTuesday op dinsdag 30 november. Giving Tuesday, wat is dat eigenlijk? We vragen het Gerard Bijkerk, docent en fondswerver bij de EH.

“Giving Tuesday is sinds een aantal jaar de wereldwijde actiedag om goed te doen. Inmiddels is de actie bekend in meer dan 75 landen. Deze dag om goede doelen te steunen of je als vrijwilliger in te zetten voor anderen, ontstond als reactie op het fenomeen van ‘Black Friday’ dat kwam overwaaien uit Amerika. Dat fenomeen kennen we inmiddels allemaal wel: de vrijdag met sensationele aanbiedingen waar iedere winkel, ook in Nederland, aan meedoet. Ik zie het zelfs al met Pre-Black Friday acties. Het begint echt een rage te worden om te graaien. Ik vind het goed dat daar iets tegenover staat: iets doen of geven voor een goed doel!”

Waarom doet de EH mee met deze dag?
“De EH doet mee omdat het leuk is om samen met alumni een concrete stap te zetten door samen iets te realiseren wat echt nodig is voor de toekomst van de EH.”

En wat is dat doel dan van de EH op Giving Tuesday?
“Nieuwe digitale ontwikkelingen in onderwijs zijn ook op de EH actueel. De COVID-pandemie raakte natuurlijk ook de EH. Door de lockdown moesten we opeens volledig overschakelen naar online lesgeven en samenwerken. Online colleges met de juiste hardware en software, digitale promotiemiddelen, webinars, het valt niet meer weg te denken.”

En nu weer nieuwe maatregelen…
“Met de maatregelen wil de EH zo veel mogelijk open zijn. Fysiek onderwijs is op de EH voluit prioriteit! Elkaar echt ontmoeten, wezenlijk contact en echte verbinding maken. Dat heeft iedereen nodig. Jongeren zeker. Echt gezien worden als persoon is belangrijk. Dat gaat niet van achter een scherm.

Maar aanvullend op fysiek onderwijs geeft online verbinding wel mooie kansen. Snel en eenvoudig kan de fysieke afstand overbrugd worden. Ver weg bestaat dan even niet meer. Daarom gaat de EH hybride verder. Dat blijft dé formule voor de toekomst. Dat vraagt wel wat aan financiële investeringen! Het is ook pas effectief als het kwalitatief goed gebeurt.

Dan is de afstand met alumni ook makkelijk te overbruggen, waar ze ook in Nederland of in het buitenland zijn. Dat geeft mooie kansen voor de EH om gemakkelijk met jou als oud-student verbonden te blijven!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief