Skip navigation Menu

EH viert jubileum met symposium

De EH bestaat dit cursusjaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de school het symposium `Van de dingen die niet voorbijgaan’. Diverse oud-studenten zullen tijdens deze bijeenkomst een ted-talk verzorgen en daarnaast levert dr. Robert Doornenbal (lid van de Raad van Advies) een bijdrage door een schets van de huidige cultuur en maatschappij te geven en in te gaan op de uitdagingen die er voor de EH in en voor de toekomst liggen. Sjirk Kuijper (hoofdredacteur Nederlands Dagblad) is de dagvoorzitter en zal het forum en de publieksdiscussie leiden. Het symposium vindt plaats in De Lichtkring te Amersfoort op vrijdag 18 november 2016 van 14.00 tot 17.00 uur.

“In de veertig jaar dat de EH bestaat hebben duizenden studenten het Basisjaar, het EH-Traject of de EH-cursus gevolgd,” licht directeur Els van Dijk toe. “Voor de meeste van die mensen betekende dat niet alleen een ontmoeting met medestudenten en EH-medewerkers, maar ook ontmoetingen met God. Voor velen is het verblijf op de EH een onvergetelijke periode geworden die voor altijd in hun leven resoneert. Daarom hebben we gekozen voor het thema `Van de dingen die niet voorbij gaan’.”

Verschillende disciplines
Acht oud-studenten hopen vanuit verschillende disciplines tijdens het symposium een TED-talk van ca. 7 minuten te verzorgen. Daarin zullen ze iets vertellen van de bezieling die zij uit hun EH-tijd hebben meegenomen en hoe zich dat nu vertaalt in de missie die zij voor en in dit leven hebben. Oud-studenten die meewerken zijn Kees Boele (bestuurder HAN), Helene Akkerman (psycholoog), Mirjam van der Vegt (schrijfster), Henk Polinder (universitair hoofddocent TU Delft), Judith Boone (officier bij de Marine), Daniël Jumelet (onderzoeker, adviseur en coach op het gebied van IT-infrastructuur en architectuur), Jeanette de Korte-Mourik (docent Communicatie en Pastoraat en Supervisor aan de Academie voor Theologie aan de CHE) en Ruben van de Belt (Student van het jaar 2016 aan de VU).

Aanmelding jubileumsymposium
WhatsappInstagramNieuwsbrief