Skip navigation Menu

EH erkend goed doel

De Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort mag zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ noemen. De EH behoort daarmee tot de eerste groep goede doelen die de nieuwe erkenningsregeling van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) ontvangt.

De nieuwe erkenningsregeling is in plaats gekomen van de vroegere keurmerken van toezichthouder CBF, de Raad voor financiële Betrouwbaarheid (RƒB) en het Keurmerk Goede Doelen.

Transparant
We zijn hier heel erg blij mee,” laat Arjan Dekker, hoofd bedrijfsvoering EH weten. “Deze erkenning laat namelijk zien dat de doelen die we als school hebben ook daadwerkelijk worden gerealiseerd, dat de interne organisatie aan de eisen voor erkenning voldoet, en dat we transparant zijn in de wijze waarop de donateursgelden worden besteed.

Goed resultaat
Vanwege het bijzondere karakter van het onderwijs van de EH (de school biedt geen beroepsopleiding) ontvangt zij van de overheid geen enkele subsidie. Voor haar inkomen is zij dus volledig afhankelijk van giften vanuit particulieren, kerken, bedrijven en fondsen. Dekker: “Het boekjaar 2015/2016 mogen we met goed resultaat afsluiten en dat vind we een geweldig wonder. We zijn ontzettend dankbaar voor al die donateurs die het werk van de EH een warm hart toedragen en het belang van vorming van jongeren inzien en mede mogelijk willen maken.

Sponsoractie
Op 14 en 15 april jl. vond de jaarlijkse sponsoractie plaats waaraan de huidige studenten en personeelsleden deelnamen. Deze actie heeft een totaal bedrag van € 27.463,27 opgeleverd. Nog niet eerder bracht een actie zoveel geld op.

WhatsappInstagramNieuwsbrief