Skip navigation Menu

“De cursus helpt je te ‘herbronnen’ bij God je Vader”

Marnix Laban liep al een tijdje tegen grenzen aan op zijn werk. Een cursus die de werkgever aanbood was nuttig, maar miste de nodige diepgang die Marnix zocht. Toen hij samen met zijn vrouw en zoon een open dag van de Evangelische Hogeschool bezocht, kwam hij in aanraking met het opleidingsaanbod van de EH.

“Mijn vrouw heeft het jaar voor mij de cursus gevolgd. Zij was daar erg enthousiast over en zei toen al tegen mij: “ook wel goed voor jou”. Mijn vrouw kwam in aanraking met de cursus via een open dag die we bezochten in verband met onze zoon die plannen had om het EH-Basisjaar te gaan volgen. Tijdens het EH-Basisjaar van onze zoon Tijmen hebben we de EH een aantal keer bezocht. Zodoende leerde we de EH beter kennen.”

Wat was je aanleiding om de cursus te gaan doen?
“De belangrijkste aanleiding was het feit dat ik tegen grenzen aanliep op mijn werk. Dit gebeurde zo rond Januari – Mei 2022. Met mijn werkgever is toen besloten om een aantal sessies te volgen bij PSION via de ARBO. Dit was in feite psychologische hulpverlening met advies hoe met situaties om te gaan. Deze sessies waren nuttig, maar erg vanuit pure psychologische visie zonder verdere “diepgang”.”

Waardoor ben je verrast tijdens de cursus?
“De Cursus Persoonlijke Ontwikkeling heeft mij verrast in de goede afwisseling en samenstelling tussen ‘geloofsontwikkeling’ aan de ene kant en ‘persoonlijke ontwikkeling’ aan de andere kant. Beide lijnen worden op een mooie manier gekoppeld. Wat ik mistte bij PSION, kwam in de Cursus Persoonlijke Ontwikkeling wel aan de orde. Bij onderwerpen als ‘nee zeggen’, grenzen stellen en assertiviteit werd een mooie koppeling gemaakt met het christelijk geloof.”

Wat waren je leerdoelen?
“De overbelasting op mijn werk, veroorzaakte een disbalans in het persoonlijke leven enerzijds en het werk anderzijds. Met persoonlijke leven bedoel ik het leven thuis in het gezin, maar ook het leven met en de verhouding tot God. Ik merkte dat het persoonlijke leven schade opliep. Leerdoel was om weer de juiste balans te vinden; het vinden van bronnen en handvatten om (opnieuw) de aandacht te vestigen op wat werkelijk belangrijk is in het leven. En zo weer met meer vreugde in het leven te staan en in de juiste verhouding tot God, mijn vrouw, gezin en werk.”

Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt de cursus te gaan doen?
“De cursus van de EH is een goede investering in je persoonlijke leven. De cursus helpt je te ‘herbronnen’ bij God je Vader en zo ook een goed zicht te krijgen op wie jezelf bent voor Zijn aangezicht.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief