Skip navigation Menu

Bijbaan of Basisjaar

Sommige jongeren weten het nog steeds niet. Wat ga ik de komende tijd doen, wat zie ik voor me wat het komende (cursus)jaar betreft? Geldt dat voor jou ook? Twijfel jij ook nog? Het coronatijdperk maakt meer onzeker dan je lief is, vind je niet? Nu je ontdekt dat je een studie voornamelijk online moet gaan doen, slaan twijfels toe. Wil je dat wel? Kan je dat wel? Misschien was discipline al niet je sterkste kant en nu moet je het dus toch vooral daarvan gaan hebben! Prachtige verhalen gehoord over de sociale kant van je studententijd, veel plezier hebben met elkaar, gehoord dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Nou, daar lijkt het op dit moment niet direct op, alleen op je (zolder)kamertje…

Als je onzeker bent, kies je al snel iets wat je wél overziet. Voor sommigen is dat om nu voor een bijbaantje te kiezen. Natuurlijk kan je voor die keuze een aantal voordelen opsommen: meer geld voor uitgaan, telefoons en kleding en misschien wel een financiële buffer voor als je op termijn wél gaat studeren. Maar aan de andere kant: veel bijbaantjes zijn saai, vervelend en tegen een irritante chef heb je niet zoveel in te brengen als jongere.

Ik denk eerlijk gezegd dat je de twijfel van nu niet oplost met een financiële injectie. Je kunt de komende tijd gebruiken om te cashen voor jezelf, maar je kunt ook op een andere manier investeren in je leven. Je kunt vakken gaan vullen, maar je kunt de komende tijd ook gebruiken om te ontdekken hoeveel meer mogelijkheden je hebt, om geholpen te worden de juiste keuzes te maken in de zee van opties die voor je ligt, om te ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is in het leven én om in al die dingen persoonlijke begeleiding te krijgen!

En niet in het minst: om dat allemaal samen te doen met leeftijdgenoten. Samen met hen de diepte ingaan, maar natuurlijk ook heel veel plezier hebben en maken met elkaar!

Dus geen financiële buffer opbouwen, maar een buffer van een jaar om beter voorbereid dan ooit aan een studie te beginnen (na corona, mogen we hopen)!

Kies daarom voor het Basisjaar! Aanmelden kan nog steeds, maar doe het wel z.s.m.!

Els J. van Dijk
directeur

WhatsappInstagramNieuwsbrief