Skip navigation Menu

Cors Visser nieuwe voorzitter EH-bestuur

Dr. Ir. Cors Visser is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Evangelische Hogeschool te Amersfoort. Hij volgt daarmee ir. Rens Reedeker op die de functie sinds februari 2015 als ad-interim heeft vervuld.

We kennen Cors al jaren als man die betrokken is op onze organisatie,” laat directeur drs. Els J. van Dijk weten. “Hij voegt met zijn persoon specifieke deskundigheid toe aan de EH, zijn visie op de relevantie van het geloof voor de samenleving sluit naadloos aan bij de missie van de EH en hij neemt een heel eigen netwerk mee.

Met hart en hoofd
De EH is een unieke en fantastische plek waar jongeren worden uitgedaagd en toegerust om Jezus te volgen met hart en hoofd,” licht Visser toe, directeur van ForumC, een forum voor geloof, wetenschap en samenleving. “Mijn rol als voorzitter is met de rest van het EH-bestuur en de directie in telkens veranderende omstandigheden de visie scherp te blijven houden en kwaliteit te blijven leveren. Gelukkig is het een club die op allerlei manieren heel goed loopt.” Visser volgde zelf het EH-Basisjaar in 1994/1995 en is lid van een CGK-gemeente te Utrecht.

Nieuwe bestuursleden
Ook Jan Slot en Jacobien van Willigen-van Beijnum treden toe tot het bestuur. Ing. J. Slot is directeur van een Bouwkundig bureau en Architectenbureau en lid van een evangelische gemeente. J. van Willigen-van Beijnum MSc is als docent Economie en zorgcoördinator verbonden aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap en lid van een PKN-gemeente (Gereformeerde Bond). Van Dijk: “De EH streeft ernaar om de brede achterban die de hogeschool kent te vertegenwoordigen in het bestuur, van oudsher een constructieve samenwerking tussen reformatorische en evangelische christenen.” De bestuurswijziging vindt plaats omdat ir. Rens Reedeker, drs. Marleen Buijs-Wilts en drs. Martin Visch per september 2016 aftredend zijn in verband met het bereiken van de maximale zittingstermijn.

WhatsappInstagramNieuwsbrief