Skip navigation Menu

142 studenten zijn gestart aan hun tussenjaar van de EH

Vanaf 1 september 2022 is Anne van Olst de nieuwe directeur van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Van Olst (44) volgt daarmee Els van Dijk op die vorige week, na ruim 21 jaar als directeur, afscheid nam van de EH. Zijn start valt samen met de start van het nieuwe cursusjaar. “Het is een geweldige zegen om met zo veel studenten te beginnen aan het EH-Basisjaar. Het is prachtig om in de eerste ontmoetingen met het team en met de studenten te merken dat we samen uitzien naar wat God ons wil geven in het komende jaar.” Aldus Van Olst.

De afgelopen twee jaar zien we een groei van het aantal studenten op de EH. Dit jaar hebben 142 studenten een bewuste keuze gemaakt voor een tussenjaar, waarin ze toegerust worden voor het leven. De studenten starten met een week waarin ze kennis maken met de EH, elkaar en het onderwijs. “Wellicht speelt de afschaffing van het leenstelsel in 2023 een rol in de keuze van studenten om nu een tussenjaar te gaan doen. Maar we zijn hoe dan ook heel erg dankbaar dat er zo veel studenten aan ons toevertrouwd worden. We zien dat wel als bemoediging, nu de EH met een nieuwe directeur aan de start staat van een volgende periode.” Aldus de onderwijscoördinatoren van het EH-Basisjaar.

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren al 45 jaar worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, ze leren wie ze zijn, en ze ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen te ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat deze in alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt.

WhatsappInstagramNieuwsbrief